Ελλάδα

 

 

Στον τομέα της οικονομίας Χ.Α.

Το 0,83% για τον ΓΔ ήταν αποτέλεσμα της ελεγχόμενης διολίσθησης των τραπεζικών και της υπεραπόδοσης συγκεκριμένων blue chips, με τον Δείκτη Τραπεζών να διορθώνει 0,90% στις 1.254,20 έναντι ανόδου 0,89% του FTSE25 στις 3.504,57 μονάδες. Στα 94,1 εκατ ευρώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών την τελευταία εβδομάδα, με σημαντικό μερίδιο να αφορά σε προσυμφωνημένες εντολές, σε σημαντικά πακέτα που θα φανεί στην συνέχεια εάν αφορούσαν σε “διανομή” (στην περιοχή των 1.450 μονάδων) ή “μαγιά” επενδυτών που προσβλέπουν σε μεγέθυνση των θέσεων τους.Πρακτικά αυτό σημαίνει αυξημένη μεταβλητότητα για ακόμη μία εβδομάδα, ζητούμενο για το ΧΑ να βρουν τα “πατήματα” τους οι κερδισμένοι της προηγούμενης και να διατηρήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα τους, βραχυπρόθεσμο μεν- ενθαρρυντικό δε. Κλάδος αιχμής παραμένει μεν ο τραπεζικός, με την Πειραιώς να κάνει την θετική διαφορά με εβδομαδιαίο συν 1,87% στα 3,981 ευρώ. Θετική διαφοροποίηση και για την Alpha BankΑΛΦΑ 0,00% στα 1,559 (0,81%) έναντι Εθνικής στα 7,59 (-3,41%) και Eurobank στα 2,03 (-1,65%). Χρήσιμες οι αναφορές του Γιώργου Α. Σαββάκη για τις δέκα μετοχές εταιρειών με δείκτη ev/ebitda που…κλείνει το μάτι, και στο τι αποκαλύπτουν τα διαγράμματα για Jumbo, Sarantis. Στα 24,82 με εβδομαδιαία άνοδο 8,48% και τα 11,10 ευρώ με 11,67% αντίστοιχα, περιπτώσεις ενδεικτικές της τακτικής των επενδυτών.
Σταθερά στο επίκεντρο και τα οικονομικά μεγέθη, με την διοίκηση του ΔΑΑ να ανακοινώνει την Τρίτη, με τη μετοχή στα 7,86 ευρώ- σταθερά χαμηλότερα της εισαγωγής τον Φεβρουάριο. Την ίδια ημέρα ο Fourlis– με απώλειες 3,59% στα 3,89 ευρώ- μετά την βραχύβια αντίδραση λόγω της συμφωνίας με την Foot Locker. Την Τετάρτη η σειρά των ElvalHalcor (1,84 ευρώ), Aegean στα 11,44 ευρώ- από τις μετοχές του δείκτη με θετικό πρόσημο 4,76% αποτέλεσμα και της συμφωνίας με την Volotea.
Χωρίς τις χρηματικές διανομές αύριο ο ΑΔΜΗΕ (0,058 ευρώ/μετοχή) η Orilina Properties (0,023 ευρώ/μετοχή) στις 11 Σεπτεμβρίου και οι Εβροφάρμα (0,05 ευρώ/μετοχή) Unibios (0,02 ευρώ/μετοχή) την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου. Τεχνικά, σύμφωνα με το Μάνο Χατζηδάκη αν και επιχειρήθηκε η υπέρβαση των 1.450 μονάδων ο ΓΔ επέστρεψε εκεί που ήταν στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Η εν λόγω ζώνη τιμών δείχνει ιδιαίτερα ανθεκτική, η προσφορά δεν μπορεί εύκολα να απορροφηθεί με τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές στο όριο των 100 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά ο νέος σχηματισμός συσσώρευσης που είναι σε εξέλιξη δεν έχει αλλάξει, το ΧΑ παραμένει σε στενό εύρος διακύμανσης από τις 16 Αυγούστου και αυτό έχει οδηγήσει σε σύγκλιση των κινητών μέσων και της χρονοσειράς του Γενικού Δείκτη. Διήμερο ορόσημο Πέμπτη-Παρασκευή, με συνεδρίαση ΕΚΤ και αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s.

 

 

 

Στον επιχειρηματικό τομέα.

Ο τελευταίος θερμός μήνας του καλοκαιριού, αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργήσει η αστάθεια των προηγούμενων δύο μηνών και προς το παρόν επιτρέπει στη διοίκηση του Ομίλου JumboΜΠΕΛΑ 0,00%, να διατηρεί στο ακέραιο τις πρόσφατες εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών του έτους, γνωστοποιεί ο όμιλος σε ανακοίνωσή του (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι προ μηνός ανακοίνωσε ότι κόβει στο 4% την πρόβλεψη για τη φετινή αύξηση πωλήσεων). Συνολικά για τον όμιλο Jumbο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Αύγουστος 2024 καταγράφει αύξηση πωλήσεων κατά +8%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι πωλήσεις 8μήνου του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +7% περίπου. Οι διελεύσεις εμπορευμάτων από τη Διώρυγα του Σουέζ δεν έχουν ομαλοποιηθεί και οι μεγάλες αρρυθμίες στην τροφοδοτική αλυσίδα δεν αποκαταστάθηκαν. Γι’ αυτό και η εκτίμηση της διοίκησης ως προς τα συνολικά μεγέθη του έτους, παραμένει ως έχει ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του 2024 θα είναι της τάξης του +4% με την κερδοφορία να φλερτάρει με τα επίπεδα του 2023. Στρατηγικές επιλογές του Ομίλου Jumbο αποτελούν η συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος, ο σεβασμός προς τον καταναλωτή και η επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων, σημειώνει. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Ομίλου της JumboΜΠΕΛΑ 0,00% συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων για τις 26 Σεπτεμβρίου κατά την οποία θα προτείνει την έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών με διάρκεια 2 ετών και μέχρι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό την ακύρωσή τους. Ως κατώτατη τιμή αγοράς τους προτείνεται το ποσό του 1 ευρώ /μετοχή και ως ανώτατη τιμή αγοράς τους το ποσό των 27,20 ευρώ η κάθε μία. Η διοίκηση θεωρεί ότι -στα σημερινά επίπεδα τιμών του Χρηματιστηρίου- το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών επιβραβεύει τους υφιστάμενους μετόχους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρεία δίνοντάς τους την δυνατότητα αντί πρόσθετου μερίσματος, να επενδύσουν έμμεσα στην εταιρεία, αυξάνοντας το ποσοστό τους χωρίς την καταβολή μετρητών.

 

Διεθνείς Αγορές

 

ΕΥΡΩΠΗ

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,15% στις 506 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,73% στις 8.181 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,59% στις 18.280 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,07% στις 7.352 μονάδες. Στην εβδομάδα ο δείκτης Stoxx 600 «βούλιαξε» 2,5%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Αυγούστου. Στο μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε κατά 2,4% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή. Η παραγωγή της βιομηχανίας υποχώρησε κατά 5,3% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πριν από ένα χρόνο. Παράλληλα, τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2022 κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον πιστωτικό φορέα Halifax, καθώς το χαμηλότερο κόστος των στεγαστικών δανείων συνέβαλε στην ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μέση τιμή κατοικίας αυξήθηκε κατά 4,3% ετησίως τον Αύγουστο, σημειώνοντας τον ισχυρότερο ρυθμό αύξησης από τον Νοέμβριο του 2022, φτάνοντας τις 292.505 λίρες, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Παρασκευής. Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 1,7% στα 71,49 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει πτώση 1,6% στα 67,99 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 0,1% στα 2.542 δολ./oz. Επιπλέον, το ευρώ υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1092 δολ.

 

 Η.Π.Α

Στο κόκκινο κινήθηκε η Wall Street καθώς τα αδύναμα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ ενέτειναν τις ανησυχίες για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας με τους επενδυτές πλέον να βλέπουν πιθανή μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης- αντί για 25 μ.β.- από την Fed. O Dow Jones υποχώρησε 1,01% ή 410 μονάδες στις 40.345, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,73% στις 5.408 μονάδες (με την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Μάρτιο του 2023) και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,55% στις 16.690 μονάδες. Βαριές και οι εβδομαδιαίες απώλειες για τους δείκτες με τον S&P 500 να σημειώνει την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2023. Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Travelers (+1,1%) και McDonalds (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Amazon (-3%) και Boeing (-2,7%). Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν και στη Nvidia καθώς η μετοχή «βούλιαξε» για άλλη μια συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 4,1%. Στην εβδομάδα, ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού κατέγραψε απώλειες πάνω από 14%, τις μεγαλύτερες από τον Σεπτέμβριο του 2022. «Ο Σεπτέμβριος επιβεβαιώνει την φήμη του κακού μήνα για τις μετοχές», σημειώνει ο Adam Turnquist της LPL Financial. «Η ξαφνική αλλαγή της επενδυτικής ψυχολογίας και η εκτίναξη της μεταβλητότητας έχει προκαλέσει ερωτηματικά… αν δηλαδή η ανάκαμψη από τα χαμηλά του Αυγούστου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα… απλό «ράλι ανακούφισης» από υπερπουλημένα επίπεδα». Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών τον Αύγουστο. Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τον προηγούμενο μήνα προστέθηκαν 142.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στους κλάδους κατασκευών και υγείας, σε σύγκριση με τις 89.000 θέσεις τον Ιούλιο, τις 179.000 τον Ιούνιο και τις 216.000 τον Μάιο. Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν ότι οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 165.000 (Reuters 160.000). Ελαφρά υποχώρηση στο 4,2% από 4,3% (υψηλό τριετίας) κατέγραψε ωστόσο το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά από τέσσερις συνεχόμενες μηνιαίες αυξήσεις. Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,73% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,68%. Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε 1,9% στα 71,29 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 1,8% στα 67,94 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 2.523 δολ./oz. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,1086 δολ.

 

 

 

ΑΣΙΑ

Αρνητικά κινούνται οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, μετά την πιο αδύναμη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ της Παρασκευής. Ο Nikkei έκλεισε 0,7% χαμηλότερα, ο ASX κατά 0,3%. Ο Shanghai και ο Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα χάνουν 1,2% και 1,1% αντίστοιχα. Πτώση 2% στο Χονγκ Κονγκ και 0,4% στη Νότια Κορέα. Οι μισθωτοί, εξαιρουμένης της γεωργίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 142.000, σημειώνοντας απόκλιση από την αύξηση κατά 161.000 που υπολόγιζαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Οι traders στην Ασία αξιολόγησαν τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το δεύτερο τρίμηνο και την έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή της Κίνας. Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 2,9% σε ετήσια βάση, λιγότερο από το 3,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, χαμηλότερο από το προκαταρκτικό ποσοστό του 3,1%. Ένα ηπιότερο ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ θα περιορίσει τις επιλογές της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αύξηση των επιτοκίων. Ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξήθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 0,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,4%, χαμηλότερα από το 0,5% που αναμενόταν.

 

 

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Με μεγάλες απώλειες κλείνει την εβδομάδα το αργό πετρέλαιο, καθώς η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αναβάλει την αύξηση της παραγωγής δεν κατάφερε -ως φαίνεται- να αμβλύνει τις ανησυχίες ότι η προσφορά θα ξεπεράσει τη ζήτηση, υπό το βάρος των αδύναμων νέων στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας. Το Brent υποχωρεί 2,26% στα 71,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI έχει απώλειες 2,28%, στα 67,58 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, το Brent υποχωρεί 7,2% καθ’ οδόν για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο του 2023. Το αμερικανικό αργό βούτηξε 5,4%, στη χειρότερη εβδομάδα από τις αρχές Μαΐου. Ο ΟΠΕΚ+ μετέθεσε για τον Δεκέμβριο τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα, αφού βυθίστηκαν οι τιμές αυτή την εβδομάδα. Η ζήτηση πετρελαίου επιβραδύνεται στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, κυρίως λόγω της ταχείας μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα, τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ενισχύουν τις ανησυχίες για χαμηλή ζήτηση στη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Ενώ τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αύξησαν τα σενάρια ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε μεγάλη μείωση των επιτοκίων, εντούτοις αναδεικνύουν ότι η φθίνουσα κατανάλωση επέδρασε στην πορεία των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες. Η Bank of America μείωσε την πρόβλεψή της για το 2025 σε 75 δολάρια για το Brent, από 80 δολάρια προηγουμένως, και σε 71 δολάρια για το WTI, από 75 δολάρια προηγουμένως. Η Citi, εν τω μεταξύ, εκτιμά ότι οι τιμές του Brent θα κυμανθούν κατά μέσο όρο στο εύρος των 60 δολαρίων το επόμενο έτος, καθώς η αγορά αναμένεται να εισέλθει σε σημαντικό πλεόνασμα.

 

 

 

 

 

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κοντά σε χαμηλό μιας εβδομάδας έναντι των κυριότερων ομολόγων του, με τους δείκτες της αγοράς εργασίας να στέλνουν ανάμεικτα μηνύματα ενόψει των κρίσιμων στοιχείων για τις μηνιαίες μισθοδοσίες αργότερα εντός της ημέρας, τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καθορίσουν τον ρυθμό χαλάρωσης της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών ομολόγων, υποχωρεί 0,2% στα 100,92 για πρώτη φορά από τα τέλη Αυγούστου. Για την εβδομάδα, έχει χάσει περίπου 0,7%.

 

 

 

 

 

 

ΟΜΟΛΟΓΑ

Rating 10Y Bond Bank Spread vs Spread vs
Country S&P Yield Rate Bund T-Note Bank Rate
United States AA+ 3.744% 5.50% 154.1 bp 0.0 bp -175.6 bp
United Kingdom AA 3.888% 5.00% 168.5 bp 14.4 bp -111.2 bp
Turkey B+ 28.900% 50.00% 2669.7 bp 2515.6 bp -2110.0 bp
Sweden AAA 1.907% 3.50% -29.6 bp -183.7 bp -159.3 bp
Sri Lanka SD 13.236% 8.25% 1103.3 bp 949.2 bp 498.6 bp
Spain A 3.031% 4.25% 82.8 bp -71.3 bp -121.9 bp
South Korea AA 3.036% 3.50% 83.3 bp -70.8 bp -46.4 bp
South Africa BB- 8.990% 8.25% 678.7 bp 524.6 bp 74.0 bp
Slovenia AA- 2.918% 4.25% 71.5 bp -82.6 bp -133.2 bp
Slovakia A+ 3.273% 4.25% 107.0 bp -47.1 bp -97.7 bp
Singapore AAA 2.604% 3.57% 40.1 bp -114.0 bp -96.6 bp
Romania BBB- 6.810% 6.50% 460.7 bp 306.6 bp 31.0 bp
Perù BBB- 6.530% 5.50% 432.7 bp 278.6 bp 103.0 bp
Pakistan CCC+ 13.356% 19.50% 1115.3 bp 961.2 bp -614.4 bp
Norway AAA 3.252% 4.50% 104.9 bp -49.2 bp -124.8 bp
Nigeria B- 19.489% 26.75% 1728.6 bp 1574.5 bp -726.1 bp
New Zealand AA+ 4.284% 5.25% 208.1 bp 54.0 bp -96.6 bp
Mexico BBB 9.474% 10.75% 727.1 bp 573.0 bp -127.6 bp
Mauritius BBB- 5.011% 4.50% 280.8 bp 126.7 bp 51.1 bp
Malta A- 3.243% 4.25% 104.0 bp -50.1 bp -100.7 bp
Malaysia A- 3.806% 3.00% 160.3 bp 6.2 bp 80.6 bp
Lithuania A 3.361% 4.25% 115.8 bp -38.3 bp -88.9 bp
Kenya B- 16.900% 12.75% 1469.7 bp 1315.6 bp 415.0 bp
Kazakhstan BBB- 13.383% 14.25% 1118.0 bp 963.9 bp -86.7 bp
Jordan (*) B+ 3.439% 7.50% 123.6 bp -30.5 bp -406.1 bp
Japan A+ 0.894% 0.25% -130.9 bp -285.0 bp 64.4 bp
Italy BBB 3.667% 4.25% 146.4 bp -7.7 bp -58.3 bp
Israel A+ 4.804% 4.50% 260.1 bp 106.0 bp 30.4 bp
Ireland AA 2.607% 4.25% 40.4 bp -113.7 bp -164.3 bp
Indonesia BBB 6.714% 6.25% 451.1 bp 297.0 bp 46.4 bp
India BBB- 6.973% 6.50% 477.0 bp 322.9 bp 47.3 bp
Iceland A+ 6.929% 9.25% 472.6 bp 318.5 bp -232.1 bp
Hungary BBB- 6.260% 6.75% 405.7 bp 251.6 bp -49.0 bp
Hong Kong AA+ 2.762% 5.75% 55.9 bp -98.2 bp -298.8 bp
Greece BBB- 3.266% 4.25% 106.3 bp -47.8 bp -98.4 bp

 

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές και αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές, καθώς και την διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς. Έχουν απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση και προτροπή  οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Εβδομαδιαία Ενημέρωση 02-09-2024 – 09-09-2024 .pdf