Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 Ημερήσια ενημέρωση

   
 
   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ  25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   2018


ΔΕΙΚΤΕΣ

ΤΙΜΗ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ

Χ.Α.

825,93

-1,39%

Dow Jones

24.083,83

+0,25%

DAX

12.422,30

-1,02%

CAC 40

5.413,30

0,00%

ΝIKKEI

22.215,32

-0,28%

ΧΡΥΣΟΣ

1,321,20

 

EUR/USD

1,21832

 

 

ΧΑ:Δοκιμάζονται οι αντοχές των επενδυτών. Η ν«τραυματισμένη» εικόνα του Χρηματιστηρίου, η «εύκολη» απώλεια των 831 μονάδων και τα κρίσιμα όρια για τη συνέχεια. Θετικό σινιάλο ο περιορισμένος τζίρος στη χθεσινή πτώση. Γιατί βγάζουν καλύτερες άμυνες τα mid caps. 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Διευκρίνιση για την προθεσμία, που έχουν οι υπόχρεοι να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ την απόδοση τέλους πλαστικής σακούλας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του καταληκτική ημερομηνία είναι το τέλος Μαΐου και όχι Απριλίου. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ να χάνει εχθές την στήριξη των 939 μονάδων, ενώ αν στη συνέχεια επιβεβαιωθεί σαν αντίσταση, δεν αποκλείεται να συνεχίσει χαμηλότερα προς τις 873 μονάδες. Σε ανησυχητική κλίση και η μεγάλη κεφαλαιοποίηση με 2 αδύναμα δίδυμα, των ΟΤΕ-ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,00% και ΤΙΤΑΝ- FF Group και με την Coca Cola στο μείον 2,72% σε μηνιαία μέτρηση. 

X.A: Ξεκάθαρα αρνητική η χθεσινή εικόνα στο ΧΑ, με τον ΓΔ να υποχωρεί τελικά στις 825,93 μον. (-1,39%), με τον ΔΤΡ στις 927,47 μον. (-2,38%), τον FTSE25 στις 2.125,35 μον. (-1,65%) και με τον FT Mid Cap στις 1.302,29 με τις συγκριτικά μικρότερες απώλειες 0,77% δείχνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση πως λόγω της μικρότερης έκθεσης στο "ξένο χρήμα" έχει πιο αμυντική συμπεριφορά στις διορθώσεις της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

 

 

  ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


 EE: Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές μετά την άνοδο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πάνω από το ψυχολογικό όριο του 3%.Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,01%. Υπενθυμίζεται ότι χθες, η άνοδος του 10ετούς στο 3% είχε προκαλέσει ρευστοποιήσεις στη Wall Street.Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

 

ΗΠΑ: Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι Dow Jones και S&P παρόλο που επιμένουν ανοδικά τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,02% και η απόδοση του 2ετούς ανήλθε στο 2,5% για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια. Οι αναλυτές ανησυχούν ότι η άνοδος του κόστους δανεισμού θα επιβραδύνει την ανάπτυξη. Οι επενδυτές πουλάνε ομόλογα –ωθώντας υψηλότερα τις αποδόσεις-εξαιτίας των προσδοκιών για ανοδικό πληθωρισμό που ενδεχομένως να οδηγήσει τη Fed σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτική ήτοι σε τέσσερις από τρεις αυξήσεις επιτοκίων.

 

ΑΣΙΑ: Τα θετικά σήματα που στέλνει η εταιρική κερδοφορία, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, στήριξαν τις ασιατικές μετοχές, ωστόσο οι πιέσεις που σημειώνονταν στα κινεζικά χρηματιστήρια περιόρισαν το περιθώριο ανόδου της αγοράς.Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,15% ενώ ο δείκτης Nikkei ενισχύονταν κατά 0,53% στις 22.332 μονάδες..

 

ΟΜΟΛΟΓΑ Χαμηλότερα κινήθηκαν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.Ειδικότερα, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,05%, του 7ετούς στο 3,67% και του 10ετούς στο 4,96%.Στον αντίποδα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε στο 0,63%, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα στο 1,78% ενώ η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου κινήθηκε χαμηλότερα στο 1,3%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Τουρκία: Η κεντρική τράπεζα αύξησε το υψηλότερο επιτόκιο κατά 0,75 μονάδες βάσης. Περισσότερο του αναμενομένου αύξησε η τουρκική κεντρική τράπεζα το υψηλότερο επιτόκιό της, με την τουρκική λίρα να υποχωρεί σε νέα χαμηλά επίπεδα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, λόγω ανησυχιών για τον διψήφιο πληθωρισμό.

 

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ: Νέα άνοδος «στο νήμα» για το αργό. Το αργό πετρέλαιο ανέκαμψε στα μέσα της σημερινής συνεδρίασης, κλείνοντας σε θετικό έδαφος παρά το αρνητικό ξεκίνημα. Σύμφωνα με αναλυτές το αργό δέχθηκε πιέσεις από τα στοιχεία που έδειξαν μια αναπάντεχη εβδομαδιαία άνοδο στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

 

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ: Ανοδικά κινείται το δολάριο καθώς ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.Υπενθυμίζεται ότι χθες το αμερικανικό 10ετές έπιασε νέο υψηλό τεσσάρων ετών, πάνω από το 3%. Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,01%.Μετά τη νέα ενίσχυση των ομολόγων, ο δείκτης δολαρίου ICE κινείται σε υψηλό άνω των τριών μηνών στις 91,11 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,4%


 

 

 

---------------------

Αποποίηση Ευθύνης

Οι απόψεις, τιμές, ποσά ή επιτόκια και κάθε προφορική ή γραπτή ανάλυση είναι ενδεικτικές, αντανακλούν καλόπιστα γενόμενες παραδοχές και εκτιμήσεις μας όπως και τη διαθέσιμη σε μας πληροφόρηση για τα σχετικά δεδομένα της αγοράς, έχουν δε απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής. Τα δεδομένα που παρατίθενται έχουν ληφθεί από πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες και έχει καταβληθεί κάθε δυνατή επιμέλεια για την ορθή επεξεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί από την Εταιρία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, για την ακρίβεια, πληρότητα ή εγκυρότητά τους. Οι απόψεις που διατυπώνονται ισχύουν κατά τη χρονική στιγμή εκδόσεως του εντύπου και υπόκεινται σε αναθεώρηση χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση.

 

 
Μητροπόλεως 19, 54624 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
Tel . +30 2310 244460   E-mail : zotos@zotos.gr
www.zotos.gr
  
 
   

 

 

Downloads

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εβδομαδιαία ενημέρωση
Χρηματιστηριακές Υπηρεσίες
Αγορές Ομολόγων
ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ETF's

Follow Us On :